Ontstoppen Delft

Ontstoppen is de oplossing voor een verstopte- of slecht doorlopende afvoer. Stoort u zich al tijden aan dat langzaam wegstromende afvalwater of die smerige rioollucht? Neem dan contact op met Potense B.V. en laat ons uw ergernissen wegnemen.

Laat u zich niet van de wijs brengen door de term rioolontstoppingsbedrijf. We kunnen helpen bij allerlei soorten verstoppingen. Ook bij een verstopte afvoerleiding van het hemelwater, de douche, de wc of de gootsteen kunnen we helpen. U kunt ons bellen op 015 - 666 74 06 of een offerte aanvragen via het contactformulier. Dan rekenen wij snel af met die vervelende verstopping.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Delft

Verreweg de meest voorkomende vorm van een verstopping is de verstopping van een afvoerleiding. Bijvoorbeeld die van de keuken, het bad, de douche, de gootsteen, de regenpijp, de wc of de wasmachine. Bij een opeenhoping van vuil zijn ze allemaal in staat om te verworden tot een ondoordringbare blokkade.

Uiteraard is niet iedere verstopping even lastig te verhelpen. Soms komt u al een heel eind met uw eigen methoden. Het is wel goed om terughoudend te zijn met chemische middelen. Sommige kunnen ook schadelijk zijn voor uw afvoerleidingen. Mocht de verstopping erg hardnekkig blijken te zijn helpt een ontstoppingsbedrijf u graag met het ontstoppen van de leiding.

Voor het ontstoppen van een smalle afvoerleiding gebruiken we vrijwel altijd een verenmachine. We gaan met de veer in de afvoer tot we de plek van de verstopping bereiken. Daarna prikken we de blokkade door en kunnen we de veer terughalen. Nadat we de veer helemaal hebben ingerold spoelen we de resten van de blokkade weg. En testen we of de verstopping is verholpen.

Werkwijze bij ontstoppen riool Delft

Bij het ontstoppen van een brede afvoerleiding of het riool gaan we anders te werk dan bij een verstopping in een smalle afvoer. Vanwege de breedte van de standleiding van de riolering is de maximale diameter van onze verenmachine hier helaas niet toereikend. Daarom hanteren we in deze situatie hogedrukreiniging om de verstopping te bestrijden.

We beginnen met het maken van een opening in de rioolbuis. Vervolgens gaan we met een camera naar binnen om de verstopping te lokaliseren. Op het moment dat we een goede inschatting hebben gemaakt van de locatie en de ernst van de verstopping brengen we een veer met een roterende spuitkop naar binnen. Deze spuitkop spuit water met hoge druk door het riool en lost op die manier de verstopping op.

Hoe we de verstopping uiteindelijk ook aanpakken, we proberen er altijd voor te zorgen dat u zo min mogelijk overlast ervaart. Stank is meestal niet te vermijden. Al is deze in de meeste gevallen al aanwezig vanwege de verstopping. In bijna alle situaties kunnen we een verstopping in een half uur oplossen zonder dat we hierbij een smerige situatie veroorzaken.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Delft

De meest voorkomende reden om te moeten ontstoppen is een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Vet, haar, zeepresten en andere viezigheid koekt naar verloop van tijd vast aan de binnenkant van een afvoerleiding en zorgt op deze manier voor een blokkade. Naast samengeklit vuil kan een verstopping ook veroorzaakt worden door een verzakte riolering of ingegroeide boomwortels.

Om te voorkomen dat een afvoer verstopt raakt kunt u zelf het nodige doen. Wees bijvoorbeeld heel selectief met wat u door de afvoer spoelt. Gebruik een zeefje tegen etensresten, spoel vet niet zomaar door de gootsteen en spoel niets door de wc dat niet in het riool thuishoort.

En mocht u het liefst het zekere voor het onzekere nemen zou u ook kunnen kiezen voor preventieve rioolreiniging. Daarmee kunt u een verstopping in de meeste gevallen voorkomen. Het grote voordeel is dat we zwakke plekken in de afvoerleidingen al in een eerder stadium in beeld hebben en kunnen repareren nog voordat ze problemen geven.

Contacteer Potense B.V. bij een verstopping in Delft

Bent u er toch niet in geslaagd om een verstopping te voorkomen? Laat Potense B.V. dan uw afvoer ontstoppen in Den Haag. Het type verstopping doet er verder niet toe. Of het nou de gootsteen, de afvoer van de wc, de hemelwaterafvoer of het riool zelf is, wij hebben voor elke verstopping een doeltreffende ontstoppingsmethode.

Bel 015 - 666 74 06 of gebruik ons contactformulier om een offerte aan te vragen. Ook voor het aanleggen of repareren van uw riolering kunt u bij ons terecht. In Delft en omgeving helpen we u met al uw riool gerelateerde klussen.