Rioollekkage Delft

Een rioollekkage kan al snel leiden tot problemen. Rioolstank kan al ontstaan bij de kleinste scheurtjes en breukjes aan het riool. Ook rioolvliegjes of de zogenaamde motmuggen en latrinevliegjes kunnen zich snel vermeerderen als u een rioollekkage heeft. Voor deze problemen doet u er goed aan om snel een vakman in te schakelen die deze problemen kan oplossen. Hoe langer u hiermee wacht hoe groter de overlast zal worden. Maar ook loopt u een verhoogde kans op schade aan uw woning en/of inventaris.

Rioollekkage Delft opsporen

Het grootste deel van de riolering is bij de meeste woningen weggewerkt. Dit loopt bijvoorbeeld door de kruipruimte, een koof of wanneer het buiten het huis komt onder de grond. Hierdoor is het lastig om snel de locatie van de rioollekkage vast te stellen. Gelukkig hebben de rioolexperts van Potense B.V. moderne apparatuur om deze lekkage toch op te sporen. Dit kan bijna altijd volledig zonder hak- en breekwerk. Dit scheelt u een hoop overlast. Door een rioolinspectie uit te voeren is dit op te sporen. Maar hoe gaat dat nou in zijn werk?

Camera inspectie

Door middel van een camera inspectie kunnen de grotere problemen aan het riool opgespoord worden. Onze monteurs brengen via een gootsteen of ontstoppingspunt een camera aan in het riool. Deze maakt realtime beelden welke op een scherm(boven de grond) te zien zijn. Rioolproblemen zoals wortelgroei, verzakkingen, rioolbreuken en verstoppingen zijn op deze manier op te sporen. De camera heeft een transponder die een signaal kan uitzenden welke wij boven de grond kunnen ontvangen. Zo weten wij precies waar de camera zich bevindt en waar er het riool opgegraven moet worden.

Rookdetectie

Niet alle rioollekkages zijn op te sporen met een camera inspectie. Sommige lekkages zijn zo klein dat deze met een camera en het blote oog niet te zien zijn. Om dit toch op te kunnen sporen maken wij gebruik van een methode die rookdetectie heet. Een rookgenarator blaast milieuvriendelijke rook de riolering in. Het riool moet natuurlijk een gesloten systeem zijn. Door bijvoorbeeld een rioollucht weten we dat dit niet het geval is. Op de locatie waar de rook het riool verlaat, zal de lekkage moeten zijn.

Rioollekkage Delft rioolreparatie

Wanneer onze rioolmonteur de locatie van de lekkage heeft opgespoord, kan deze bepalen hoe dit het beste opgelost kan worden. Afhankelijk van de omvang van het probleem kan er gekozen worden voor een kleinere en vaak plaatselijke rioolreparatie. Maar ook een (gedeeltelijke) rioolrenovatie behoort bij Potense B.V. tot de mogelijkheden. Uiteraard overleggen wij altijd eerst met u wat we gevonden hebben en wat ons advies is voordat we overgaan op herstel.

Rioollekkage Delft spoedservice

Als u snel actie onderneemt bij een (vermoedelijke) rioollekkage kunt u veel ongemak, schade en dus kosten voorkomen. Wij helpen u graag bij het beteugelen van al uw rioolproblemen. Ook voor rioollekkage en de mogelijke gevolgen hiervan. Wij zijn 24/7 bereikbaar om een afspraak te maken. Een groot voordeel bij Potense B.V.: wij hanteren geen weekend- of avondtarief. Bel ons nu en maak meteen een afspraak. Dat kan op 015 - 666 74 06. Ook via ons online formulier kunt u met ons in contact komen. Wij staan in Delft en omstreken voor u klaar.