Rioolvliegjes Delft

Zo maar uit het niets kunt veel overlast krijgen van rioolvliegjes. Deze worden ook wel motmuggen en latrinevliegjes genoemd. Deze rioolvliegjes kunnen zich explosief vermeerderen wanneer de omstandigheden hier geschikt voor zijn. Per dag kan een latrinevlieg tot wel 200 eitjes leggen. Zoals de naam al zegt leven deze beestjes in riolen. Deze motmuggen houden dan ook van een donkere en koude leefomgeving. Rioolvliegjes leggen hun eitjes in slib dat zich in uw riool bevindt. Dit is helemaal niet erg want deze vliegjes leven van dit organische materiaal en houden dus eigenlijk uw riool juist schoon. Echter wanneer u een rioollekkage heeft kunnen de beestjes ontsnappen en zult u ze in huis tegenkomen.

De levenscyclus van een rioolvlieg is gelukkig kort. Van ei tot volwassen rioolvlieg zit ongeveer 3 weken. Een volwassen rioolvlieg leeft ongeveer 3 weken. Eén enkele rioolvlieg kan in zijn bestaan wel voor 4000 nakomelingen zorgen. Het is dus echt van belang dat u de zaak niet op zijn beloop laat. Motmuggen bestrijden moet zo snel mogelijk gedaan worden.

Motmuggen bestrijden Delft

Rioolvliegjes bestrijden is iets dat een gerenommeerd rioleringsbedrijf voor u kan doen. Veel mensen bellen een ongediertebestrijder om de motmuggen te lijf te gaan. Dit is een logische gedachte, maar een ongediertebestrijder kan enkel voor een korte termijn oplossing zorgen. Door alleen de latrinevliegjes te bestrijden blijft de kern van het probleem bestaan. Uit ervaring weten wij dat een probleem zoals een verstopping aan de riolering, eigenlijk altijd de oorzaak is.

Een rioolinspectie met bijvoorbeeld een camera brengt eventuele rioolproblemen in kaart. Problemen die visueel zichtbaar zijn zoals een rioolverzakking, verstopping of rioolbreuk kunnen zo opgespoord worden. Dit zijn allemaal mogelijke oorzaken voor de overlast van rioolvliegjes. Overigens zult u vaak merken dat rioolvliegjes gepaard gaan rioolstank. Vochtplekken, rioolvliegjes en rioolstank zijn aanleiding om een rioolinspectie uit te laten voeren.

Wanneer onze rioolexpert het probleem heeft gevonden kunnen wij gericht een oplossing voorstellen. Meestal is dit een plaatselijke rioolreparatie. Is het probleem echter groter kunnen wij ook een rioolrenovatie voor u uitvoeren. Uiteraard gaat een reparatie altijd eerst in overleg met u.

Rioolvliegjes Delft gezondheid

Hoewel motmuggen niet kunnen steken of bijten zijn de indirect wel schadelijk voor onze gezondheid. Doordat motmuggen veelal op verontreinigde plaatsen leven zoals het riool, dragen deze vieze bacteriën en schimmels met zich mee. Een motmug is ongeveer 5mm groot maar heeft veel kleine haartjes waar deze bacteriën zich makkelijk aan hechten. Heeft u deze beestjes in huis kan kunnen ze elke plek waar ze mee in aanraking komen besmetten. Dit onderstreept maar weer het belang van snel motmuggen bestrijden.
Close up van rioolvlieg

Rioolvliegjes Delft contact

Wilt u rioolvliegjes bestrijden in Delft of omgeving? Bel dan de rioleurs van Potense B.V.. U kunt ons bereiken op 015 - 666 74 06 om meteen een afspraak te maken. Ook kunt u ons contactformulier invullen. Voorkom dat problemen met rioolvliegjes uit de hand lopen en neem contact op.