Heeft u last van rioolvliegjes

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Indien u hinder ondervindt van deze rioolvliegjes, kan dit veroorzaakt worden door een probleem met de riolering. Indien u deze rioolvliegjes constateert, is het raadzaam om direct in actie te komen.

Hoe kunt u rioolvliegjes identificeren?

Deze insecten zijn doorgaans tussen de 1,5 en 7 millimeter groot en kunnen door de kleinste openingen uw huis infiltreren. Deze insecten hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam. Bovendien hebben ze twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en zijn ze grijsgoudkleurig van kleur. Hoewel ze slechts drie weken leven als volwassen insecten, kunnen deze kleine vliegjes zich in rap tempo vermenigvuldigen.

In rottend organisch afval of stilstaand water legt een vrouwtje gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer. Binnen twee dagen komen de larven uit en ontwikkelen ze zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Terwijl ze rustig zijn gedurende de dag, worden ze actief en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Een veelvoorkomende oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis is vaak een probleem met de riolering, vooral bij beschadigde leidingen. Vaak worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u snel van rioolvliegjes afkomen?

Het is noodzakelijk om de broedplaatsen te identificeren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is van essentieel belang om snel in actie te komen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekken. Voor reparaties kunt u deskundigen raadplegen om het probleem te verhelpen.

Het is vaak zo dat broedplaatsen zich bevinden op plaatsen die verbonden zijn met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis kunnen ook andere locaties dienst doen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is het handhaven van goede hygiëne van cruciaal belang.

Verhelp snel rioolproblemen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Om rioolvliegjes weg te houden, kunt u ook de dakgoten regelmatig schoonmaken en de afvoeren afspoelen met heet water en zuiveringszout. Het is essentieel om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5103

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> De hinder van een gootsteen die verstopt is
> Aanwijzen van een kapotte afvoerpijp en uw maatregelen
> Rioollucht voorkomen