Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Delft, hoofdvestiging 's Gravenhage
Aanwijzen van een kapotte afvoerpijp en uw maatregelen Redactie, 4 maart 2024

Het riool is een belangrijk onderdeel van uw huis. Het is ideaal als alles naar behoren werkt, maar er kunnen problemen ontstaan die schade veroorzaken. Wat zijn de signalen? En welke actie dient u te ondernemen?In dit artikel worden diverse herkenningspunten van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om snel actie te ondernemen indien nodig.

Tekenen van een kapotte riolering herkennen

Er zijn diverse problemen die kunnen wijzen op een kapotte riolering. Er kunnen zich enkele kleine problemen voordoen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen blijven voortduren, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Een extra probleem bij verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw huis. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een defect riool als oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Hoe vat een riool schade op?

Er zijn verschillende redenen waarom een riool kapot kan gaan. Zowel interne als externe factoren kunnen hieraan bijdragen. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen invloed hebben op defecten. Ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke oorzaak van problemen. Wanneer er veel spanning op het riool komt te staan, is de kans groot dat het begint te barsten.

Het riool kan van de muur afscheuren of intern barsten door de druk op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen eveneens leiden tot een defect riool. In al deze gevallen is het slim om een rioolinspectie uit te laten voeren voordat men start met de herstelwerkzaamheden.

Redenen om uw riool te laten inspecteren

Er zijn specialisten met speciale technologie om een defect riool te kunnen opsporen. Door een grondige inspectie van het riool uit te laten voeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en welke maatregelen er genomen moeten worden. Er zijn twee opties voor een inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een gespecialiseerde camera, de riooldetectiecamera, wordt ingezet om het riool te bekijken en problemen op te sporen. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en bekijkt vervolgens waar die rook op specifieke locaties in de riolering verdwijnt. Daar waar de rook verdwijnt, kan dit mogelijk duiden op een lek in het riool op die specifieke locaties.

U kunt een analyse of reparatie van uw riool laten doen

Denkt u dat uw riool beschadigd is? Of heeft u regelmatig te kampen met problemen in uw afvoer?Wij ondersteunen u graag! Bel met ATF Loodgieter & Onderhoud op 070 207 5103 en maak een afspraak. Dan helpen wij u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5103

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.