Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Delft, hoofdvestiging 's Gravenhage
Rioollucht voorkomen Redactie, 21 februari 2024
ATF Loodgieter & Onderhoud: uw ervaren rioleringsbedrijf in Delft!

Als er in uw huis een onaangename rioolgeur aanwezig is, kan er sprake zijn van problemen met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of sifons, kunt u kijken of er sprake is van een verstopping. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur oplossen. Mocht de geur blijven hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om direct een erkend rioleringsbedrijf te benaderen om het probleem te achterhalen en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel praktijkervaring en beschikken over de benodigde middelen om de klus veilig en efficiënt te klaren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

De oorzaken van de stank in uw rioolstelsel

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. De volgende situaties kunnen leiden tot rioollucht in uw huis:Het kan voorkomen dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raakt door werkzaamheden. Dit kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht uw huis kan binnendringen.

Wat veroorzaakt het probleem: verstopping in de afvoer

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes kan de reden zijn van een onaangename rioollucht in uw huis. Als water in het doucheputje of de vaatwasser niet goed wegloopt dan kan het zijn dat je een verstopte leiding hebt. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat ongewenste geuren in uw huis blijven hangen omdat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het kan eveneens mogelijk zijn dat het riool zelf verstopt is, in plaats van een leiding. Vraag in dat geval je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Is er sprake van een lekkage in uw leiding?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende muffe geur uw huis binnendringen. Hierdoor kan er sprake zijn van een onaangename geur en uiteindelijk van waterschade. Om die reden is het van essentieel belang om een erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Afvoer ontluchten

Zorg dat uw afvoer goed kan doorluchten. De gebruikelijke werkwijze hiervoor is een pijp die uitkomt op het dak van uw huis. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Te lang afvoer niet gebruiken

Een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet via de afvoer van de wc uw huis kan binnenkomen. Bij langdurig niet-gebruik kan een afvoer uitdrogen, waardoor de rioollucht vrij spel heeft om uw woning binnen te dringen. Een manier om dit te voorkomen, is door regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Hoe u kunt voorkomen dat er een rioollucht binnendringt in uw huis

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw woning. Vaak zijn etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil de boosdoeners bij verstoppingen. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5103

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.