Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Delft, hoofdvestiging 's Gravenhage

Ervaart u problemen door een rioollek

Redactie verstopping-delft.nl, 11 mei 2024
Als ervaren rioleurs kunnen wij u helpen in Delft met een rioollekkage!

Heeft u problemen met een lekke riolering?Dit kan ernstige gevolgen hebben, zowel voor uw welzijn als uw financiën. Het is vaak de vieze geur die vrijkomt die wijst op een lek in uw rioolsysteem.

Hoe kunt u vaststellen dat uw rioolleiding lekt?

Als u een onaangename lucht verspreidt, kan dit een indicatie zijn van een lek in uw riolering. Het kan ook voorkomen dat u de geur van de lekke riolering van uw buren opmerkt. Wanneer u een vochtige plek op de grond constateert, kan dit betekenen dat er een probleem is met uw riolering.

Welke elementen kunnen een lekkage in uw riool veroorzaken?

De gemiddelde levensduur van een rioleringsstelsel bedraagt doorgaans 20-25 jaar. Desalniettemin kan het uitvoeren van regelmatig rioolonderhoud invloed hebben op de duurzaamheid van het systeem. Rioleringsdefecten ontstaan vaak door gebrek aan onderhoud.

Kunnen er ziektes ontstaan door een rioollek?

Bij problemen met uw riolering bestaat er niet alleen gevaar voor uw gezondheid, maar ook voor anderen. Het komt voor dat een rioleringslek ervoor zorgt dat u in direct contact komt met verontreinigd afvalwater, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Het gevaar van het besmette afvalwater strekt zich uit tot iedereen die hiermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Heeft u last van een lek in uw riool?

Wanneer uw rioolleiding lekt, is het van essentieel belang om onmiddellijk een gespecialiseerde professional in te schakelen. Dit is een maatregel om schade aan uw woning te voorkomen. Er zijn diverse oplossingen beschikbaar om een lek in uw rioolsysteem te herstellen.

Het aanbrengen van een soort sok in de rioleringsbuis kan ervoor zorgen dat het lek wordt gerepareerd. Relining is een methode waarmee specifieke gedeeltes van het riool kunnen worden gerepareerd zonder dat er een complete renovatie nodig is. Het lek in de rioleringsbuis kan worden gerepareerd door het plaatsen van een speciale sok.

Een andere mogelijkheid is om het beschadigde segment te vervangen. Als de lekkage echter frequent voorkomt of het riool al versleten is. Dan is het verstandig om te opteren voor een rioolvernieuwing.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5103 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter